اصول برنامه ریزی درسی
اصول برنامه ریزی درسی دغدغه دانش اموزانی است که هدف دارند و می خواهند برای هدف خودشان بجنگند . چیزی که در سال های اخیر بسیار زیاد شده است بحث مشاوره درسی و مشاور کنکور است تنوع و تعدد بالای مشاوران کنکور کار را برای دانش آموزان سخت و اعتماد خانواده ها را از بین برده است. و هم دانش آموز و هم خانواده به دنبال مشاوری هستند که بتواند اصول برنامه ریزی صحیح را بیاموزد و یک برنامه ریزی کامل و اصولی و دقیق برای دانش آموزان انجام دهد . برای داشتن یک برنامه ریزی خوب در ابتدا باید اصول برنامه ریزی درسی را بدانید و بدانید که هر برنامه ای که دریافت می کنید با چه روش ها و اصولی باید مطالعه شود .
در این مقاله چند نمونه از مهم ترین اصول برنامه ریزی را آموزش می دهیم . اصولی که برای نوشتن اولیه یک برنامه ریزی درسی ساده نیاز هست تا هر دانش اموزی بتواند اگر امکان استفاده از مشاور تحصیلی را ندارد با استفاده از این روش ها و تکنیک های اصولی به نتایج درخشانی برسد.
چه مواردی روی مطالعه و برنامه ریزی تاثیر می گذارد؟
مسلما مطالعه و رعایت اصول آن، داشتن برنامه ریزی روزانه و روش های حل مسئله و تست زنی برای موفقیت تحصیلی لازم و ضروری است اما مواردی نیز وجود دارند که غیر مستقیم بر کیفیت مطالعه تاثیر می گذارند و جز اصول فرعی برنامه ریزی می باشند و مسلما در برنامه ریزی های فردی که برای دانش آموز انجام می شود باید مورد توجه قرار بگیرد. این اصول عبارتند از:
1-خواب کافی و مناسب:
خواب یکی از مواردی است که روی تمرکز مطالعه تاثیر مستقیم دارد. اگر در حین مطالعه خودتان به اندازه کافی تسلط ندارید و مداوم حواستان پرت می شود باید در نحوه خواب خودتان تجدید نظر کنید. برای داشتن یک خواب خوب و اصولی که بتواند تمرکز شما را افزایش دهد باید این موارد را رعایت نمایید:
*حتما 12شب بخوابید. خواب دیر تر از ساعت 12 شب موجب اختلال هورمونی و تمرکز می شودو سیستم ایمنی شما را نیز کاهش می دهد.
*در طول روز 45الی 60 دقیقه خواب ظهر داشته باشید. حواستان باشد اگر خواب شما در ظهر در همین حد باشد موجب افزایش تمرکز می شود اما اگر خواب ظهر بیش از 60 دقیقه باشد، موجب خستگی و کسالت و بی انگیزگی می شود.
*حتما وسائل الکترونیکی را از محیط خواب خود دور نمایید. امواج این وسائل موجب پریشان حالی در خواب شبانه شما می شود.
2-تغذیه مناسب:
تغذیه نیز مانند خواب غیر مستقیم بر مطالعه و برنامه ریزی شما تاثیر دارد. زمانی که جسم سالمی نداشته باشید نمی توانید با کیفیت بالانیز مطالعه کنید. برای همین موضوع بهتر است که حتما اصول تغذیه را رعایت کنید تا جای امکان از خوردن غذاهای چرب و شور، نوشابه، فست فود ها و چیپس و پفک و .. بپرهیزید و میوه و سبزی و غلات را به سبد غذایی خود اضافه کنید. تغذیه سالم کمک می کند که کیفیت یادگیری و حافظه شما افزایش یابد و کمک موثری در پیشرفت درسی شما دارد.
3-ورزش روزانه :
سومین موردی که غیر مستقیم بر میزان مطالعه شما تاثیر می گذارد، ورزش می باشد. این 3اصل را می توان جز اصول فرعی برنامه ریزی در نظر گرفت. ورزش روزانه حدودا بین 20 الی 30 دقیقه کمک به شادابی و نشاط شما می کند و از خستگی جلوگیری می کند و موجب می شود بتوانید در طول روز کامل به برنامه های درسی خودتان رسیدگی کنید. بهترین ورزش های روزانه عبارتند از : پیاده روی، ورزش با آهنگ های شاد در منزل، حرکات کششی و دراز و نشست .
برنامه ریزی برای کنکوری ها :
کنکوری های عزیز مسلما اگر میخواهید دروس سال دهم و یازدهم و دوازدهم را مطالعه کنید، برای کنکور آماده شوید و به خوبی تست بزنید حتما باید برنامه ریزی کنکور داشته باشید. یک برنامه ریزی اصولی باید مناسب خود شما طراحی شود. و به نحوی باشد که بتوانید آن را اجرا کنید. برنامه ریزی درسی ویژه کنکوری ها باید شامل مطالعه تمامی دروس دوره دوم دبیرستان بر حسب هدف و ضریب آن درس باشد. همچنین باید دانش آموز با منابع معتبر و مناسب تست کار کند و بتواند تسلط خوبی روی دروس کسب کند. دانش آموزان کنکوری باید اصول آزمون دادن را بدانند و آزمون های خود را تحلیل و بررسی کنند و مشکلات خود را با مشاور خود در میان بگذارند تا برای هر نقطه ضعف راهکار دریافت کنند. دانش آموزان کنکوری باید برنامه ریزی ویژه دوره های مرور و جمع بندی دریافت کنند و به نحوی مطالعه کنند که بتوانند به هدف خود برسند. در کنار برنامه ریزی دانش آموزی که می خواهد امسال در کنکور سراسری شرکت کند، باید اصول پیشرفت در دروس خود را بداند.
- روش مطالعه هر درس بنا به ماهیت آن درس ( مسلما روش مطالعه ریاضی از روش مطالعه درس زبان کاملا متفاوت می باشد). که دروس به سه دسته مطالعه محور که شامل دروسی می شوند که باید روی کیفیت مطالعه آنها زمان گذاشت و با روش های کدینگ و داستان سازی به مطالعه آنها پرداخت. مانند دین و زندگی و زیست شناسی و دروس تخصصی رشته انسانی مانند فلسفه و جامعه و روانشناسی و… و دروس تمرین محور شامل ریاضی و فیزیک و شیمی و اقتصاد که با مطالعه دانش آموز نمی تواند این دروس را یاد بگیرد و حتما باید تنوع تستی زیادی را مشاهده کند و به تیپ بندی سوالات این درس ها بپردازد و مطالب ثابت برنامه ای که شامل دروس ادبیات (لغات و ارایه و قرابت)، عربی ( مباحث ترجمه)، زبان ( لغات و ریدینگ و کلوز و گرامر) می باشد که باید به صورت روزانه در واحد های درسی کوتاه مدت به مطالعه آنها پرداخت .
- روش های تست زنی که بنا به موقعیت و میزان تسلط بر آن مباحث به تست های آموزشی، تحلیلی، بسته ای و زماندار و دو زمانه دسته بندی می شوند. که تسلط 60الی 70 درصدی بر روی مطالب کتاب درسی به همراه دارند.
- آزمون آزمایشی و تحلیل آزمون که یکی از مهم ترین بخش های برنامه ریزی یک دانش آموز کنکوری است که باید سنجش کوچکی از خود انجام دهد تا متوجه شود که در کدام بخش ها مشکل دارد تا به وسیله تحلیل آزمون و آنالیز مشاور درسی به رفع مشکلات بپردازد. معمولا عمده برنامه ریزی هایی که برای داوطلبان کنکوری انجام می شود بر مبنای آزمون آزمایشی که در آن شرکت می کنند؛ می باشد.
- مرور مباحث نیز برای انتقال مطالب به حافظه بلند مدت بسیار می تواند مفید واقع شود و باید جزیی از برنامه ریزی های روزانه دانش آموز باشد.
- پیگیری مستمر یکی از مواردی است که کمک می کند یک دانش آموز خسته و ناامید نشود و بتواند مطالعه مستمر داشته باشد. چرا که مطالعه نوسانی بزرگ ترین دشمن برای قبولی در کنکرو سراسری است.
- برنامه ریزی جزیی و دقیق لازم است که در سال کنکور حتما صورت پذیرد و مناسب ویژگی هر دانش آموز، مشاور برنامه ریزی انجام دهد. یک برنامه ریزی جزیی یعنی فرد بداند که هر در بازه زمانی چه درس و مبحثی را مطالعه کند، چند صفحه بخواند و از روی چه منبعی باشد و روش مطالعه آن درس چگونه باشد و از همه مهم تر از روی چه منبعی و به چه تعداد تست کار کند.
اصول برنامه ریزی درسی برای داوطلبان پایه یازدهم :
مسلما هر چه زودتر برای آمادگی در کنکور سراسری شروع کنید، می توانید نتیجه مطلوب تری کسب کنید. برای آن دسته از دانش آموزانی که هدف والا در کنکور دارند، توصیه می کنیم که حتما از سال یازدهم با برنامه ریزی مطالعه کنند و اصولی پیش بروند. بهترین اقدام برای این دانش آموزان یادگیری اصول اولیه مطالعه و برطرف کردن عادات اشتباه در مطالعه می باشد. دانش آموز از سال یازدهم باید عادت کند که با برنامه ریزی درس بخواند و به روزهای خود نظم ببخشد. برای همین می تواند از خدمات مشاوره و برنامه ریزی درسی ارزان قیمت دکتر پرتوی استفاده نمایند. استفاده از مشاور درسی برای دانش آموزان هر سه رشته ریاضی و تجربی و انسانی توصیه می شود.
اصول برنامه ریزی درسی برای داوطلبان پایه دهم :
دهمی ها باید بگویم که کنکور شما از همین ابتدا آغاز شده است. اگر دروس پایه ای سال دهم را به خوبی یاد بگیرید و جمع بندی کنید، نیم بیشتری از مسیر کنکور را پشت سر گذاشته اید. مسلما ورود به پایه جدید تحصیلی و سنگین تر شدن دروس موجب می شود که دچار افت تحصیلی بشوید اما بهترین فرصت است تا یاد بگیرید که چگونه مطالعه کنید، چگونه زمان خود را مدیریت کنید و چگونه با برنامه ریزی مطالعه کنید. مسلما رعایت اصول صحیح درس خواندن و اجرا کردن تکنیک های مطالعه می تواند در میدان رقابت شما را پیروز کند. برای همین استفاده از خدمات مشاوره و برنامه ریزی درسی اصولی برای دانش آموزان سال دهم به دلیل سال حساس و استراتژیکی که در آن قرار دارند، از سال های دیگر تحصیلی ضرورت بیشتری دارد.
برنامه ریزی ویژه دانش آموزان پایه نهم :
مسلما اگر نتوانید در سال نهم به رشته ای که علاقه دارد، دست پیدا کنید مسیر زندگی درسی شما تغییر خواهد کرد. برای همین کسب نمرات مطلوب در امتحانات نهایی یکی از مهم ترین اهداف شما در سال نهم است تا بتوانید به رشته ای که در آن علاقه دارید ورورد پیدا کنید. برنامه ریزی برای دانش آموزان سال نهم می تواند مفید باشد و یکی از اصولی که باید حتما آموزش ببنید نحوه صحیح شرکت در امتحانات نهایی است :
اصول موفقیت در امتحانات نهایی پایه نهم :
برای اینکه بتوانید در امتحانات نهایی سال نهم نمراتی را کسب کنید که موجب منع شما به رشته مورد علاقه خود نباشد، باید قدرتمند مطالعه کنید و از همه مهم تر بدانید که در جلسه امتحانات نهایی چه رفتاری داشته باشید. جدای از مطالعه دروس همگام با برنامه ریزی درسی فردی، در جلسه امتحان نیز باید اینگونه رفتارکنید:
1-حتما شرایط امتحان ها را در منزل شبیه سازی کنید یعنی شب قبل از امتحان از خودتان امتحان بگیرید تا مشکلات و نقطه ضعف های خود را متوجه شوید و تا فرصت دارید، آنها را برطرف کنید.
2-حتما نمونه سوالات امتحانی سال های قبل را حل کنید
3-در جلسه امتحان زیر داده های سوال و خواسته مسئله خط بکشید تا چیزی از قلم نیفتد.
4-سوالاتی که زمان بر هستند، فراموش کرده اید و.. را در اخر پاسخ دهید تا دچار کمبود زمان نشوید.
5-پاسخ نامه خود را مرتب و تمیز بنوسید تا مصحح از شما اشکال نگیرد.
با رعایت این نکات در جلسه امتحانات نهایی و با برنامه مطالعه کردن در سال نهم می تواند به شما کمک کند که معدل بالایی کسب کنید و انتخاب رشته خوبی داشته باشید.
اصول برنامه ریزی درسی را از گروه آموزشی پرتوی دریافت کنید:
اگر علاقه مند هستید که با برنامه درس بخوانید اما هزینه های بالا موجب شده تا از مشاوره درسی کناره گیری کنید در طرح مشاوره درسی ارزان قیمت گروه آموزشی پرتوی می توانید جلسه مشاوره،اصول برنامه ریزی درسی فردی و شخصی سازی شده به صورت جزیی، پیگیری و پشتیبانی و آموزش اصول مطالعه و روش های حل مسئله و .. را دریافت کنید بدون آنکه مجبور به پرداخت هزینه های بالا باشید. برای اطلاعات کافی در مورد این طرح ویژه برنامه ریزی درسی می توانید در واتس آپ با مشاوران ما در ارتباط باشید.
اصول برنامه ریزی درسی پر از اصل و رمز و راز هست که مسلما گفتن اونها کلی زمان بر هست از انواع تکنیک ها و روش های هنگام مطالعه ، تا روش های تست زنی و الگوی خواب و استراحت و تغذیه ، هدف گذاری و زیر گروه ها ، رفع استری و اضطراب و افزایش دقت ، نحوه آزمون دادن و تحلیل آزمون و آنالیز درسی و هزاران نکته که ماه ها زمان لازم هست تا آموزش ببینید که ما فقط گوشه کوچکی از ان را مطرح کردیم تا به صورت کوتاه مدت کمک کننده درس دانش آموزان باشد اما مهم تر از همه استفاده از دوره ای هست که می تونه در یک مدت زمن کاملا مناسب تمامی نکات اموزشی را برای شما توضیح بدهد
دوره مشاوره و برنامه ریزی دکتر پرتوی در 54 قسمت در قالب پادکست و ویدئو تمامی نکاتی که یک دانش آموز برای برنامه ریزی نیاز دارد را توضیح داده است که یکی از کامل ترین پکیج های مشاوره و برنامه ریزی در مدت زمان 3الی 4 ساعت می باشد که کافی است تنها با کلیلک بر لینک زیر و تنها با پرداخت مبلغ 98 هزارتومان تمامی نکات مشاوره درسی و اوصل برنامه ریزی درسی را بیاموزید.
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
با سلام
واقعا دم آقای پرتوی گرم که این چنین نکاتی رو بیان کرده اند و کمک به آموزش دانشآموزان میکنند
واقعا همه حرفاشون درست و بجا هستش
ان شاءاللہ به امید موفقیت های هممون