محاسبات سریع المپیاد شیمی
معمولا در دوره اول و دوم دبیرستان دانش آموزان مدارس سمپاد و … علاقه خاصی به شرکت در کلاس های المپیاد پیدا می کنند.اما قبولی در آزمون المپیاد با کنکور سراسری تفاوت دارد. برای موفقیت و نتیجه گرفتن در این رقابت علاوه بر توانایی علمی بسیار بالا و مطالعه کتاب های سنگین دانشگاهی، نیاز است تا دانش آموز مهارت های خاصی را نیز آموزش ببیند. یکی از این مهارت ها سرعت عمل بالا در حل مسائل می باشد. تکنیک های محاسبات سریع المپیاد شیمی به دانش آموزانی که می خواهند در المپیاد شیمی نتیجه معقولی بگیرند، کمک می کند تا مسائل سخت با اعداد و ارقام بزرگ و غیر رند و پیچیده را سریعا حل کنند تا بتوانند به نتیجه دلخواه برسند.
مزیت شرکت در المپیاد
دانش آموزانی که می توانند ار مرحله منطقه، استانی عبور کنند و مدال طلای المپیاد کشوری را از آن خود کنند، می توانند بدون کنکور وارد دانشگاه شوند و در رشته ای که در المپیاد آن موفق به کسب مدال شده اند در دانشگاه تحصیل کنند.
اما مسلما قبولی در این رقابت اصلا کار آسانی نیست و ده ها مرتبه از شرکت در آزمون سراسری سخت تر است. سوالات سخت و سطح بالاتر از کتاب درسی،مسائل پیچیده و ساعت ها مطالعه لازمه قبولی در این آزمون است. البته که هوش علمی بالا نیز شرط اولیه برای قبولی در مرحله استانی می باشد.
کاربرد محاسبات سریع درالمپیاد شیمی
درس شیمی علاوه بر بخش های تئوری که به معرفی مواد شیمیایی می پردازد و جدول تناوبی را در بر می گیرد، دارای مسائلی می باشد که از اعداد بزرگ و اعشاری استفاده می کند. تعداد این مسائل در آزمون ها و کنکور المپیاد ها کم نیست.
مسلما دانش آموزی که می خواهد نفر اول المپیاد کشوری شود باید بتواند تقریبا به تمامی سوالات پاسخ صحیح بدهد. اما زمان محدود معمولا این اجازه را نمی دهد. مگر آنکه دانش آموز سرعت عمل بالا در حل مسائل داشته باشد و از تکنیک های میانبر استفاده کند.
مسلما حل کردن یک مسئله که 5 الی 6 عدد د صورت در هم ضرب می شوند و 5 الی 6 عدد در مخرج با هم ضرب م شوند و جواب آخر باید صورت بر مخرج تقسیم شود در کمتر از یک دقیقه به جز استفاده از تکنیک های محاسبات سریع المپیاد شیمی راه دیگری ندارد.
همچنین به دلیل محدودیت زمان در آزمون المپیاد شیمی، خیلی از مواقع بی دقتی در یک مثبت و منفی و یا یک ضرب ساده موجب شده است تا جواب سوال اشتباه شود.
مزیت تکنیک های کاربردی محاسبات سریع المپیاد شیمی در این است که اجازه خطا به دانش آموز نمی دهد. چرا که داوطلب اصلا اعداد را در هم ضرب نمی کند. بلکه از روی یکان اعداد، همنهشتی اعداد و یا تخمین زدن اعداد به گزینه مورد نظر می رسد.
حل مسائل المپیاد شیمی به روش محاسبات سریع
در ادامه برخی از سوالات المپیاد شیمی در سال های مختلف را برای شما قرار می دهیم تا متوجه شوید که اگر با روش عادی و ضرب و تقسیمی که در مدرسه آموزش دیده اید اگر بخواهید حل کنید حداقل برای هر سوال باید بالای 5 دقیقه زمان بگذارید اما با روش های محاسبات سریع المپیاد شیمی فقط در 15 الی 20 ثانیه با دقت بالای 98 درصد می توانید گزینه صحیح را علامت بزنید و با خیال راحت به سراغ مرحله بعدی بروید.
مسلما اگر علم کافی در زمینه شیمی وجود داشته باشد اما داوطلب نتواند علم خود را در روز آزمون با توجه به استرس بالا و محدودیت زمان نشان دهد، تمامی زحمات او بر باد می رود. بنابراین مطالعه شرط اول برای قبولی در آزمون است اما شرط کافی نیست و بدون سرعت عمل مسلما نمی توان به نتیجه دلخواه رسید.
به این سوال المپیاد توجه کنید. چندین مرحله برای رسیدن به پاسخ نهایی وجود دارد و چندین مرحله جمع و ضرب و تقسیم که اگر داوطلب بخواهد با روش عادی به جواب برسد بیش از 120 ثانیه باید زمان بگذارد. در مرحله اول دانش آموز باید بتواند سریعا عدد 64 و 16 را باهم جمع کند.
به راحتی عدد 60 و عدد 10 می شود 70 و عدد 4 و 6 هم می شود 10 که می شود 80 حال عدد 64 تقسیم بر 80 که می شود تقسیم سریع عدد 8
در مراحل بعدی نیز باید با همین سرعت پیش رفت تا به جواب صحیح رسید.
به این مسئله نیز دقت کنید. صورت این کسر علاوه بر ضرب های سخت با اعداد اعشاری غیر رند دارای جمع بین دو عدد نیز می باشد. از روش عادی تا داوطلب بخواهد 39 را بر 74/5 تقسیم کنید و در عدد 519 هزارم ضرب کند تمام زمان المپیاد به پایان می رسد اما با تکنیک های محاسبات سریع المپیاد شیمی کار در عرض 15 ثانیه به اتمام می رسد.
مراحل المپیاد شیمی
المپیاد شیمی هر ساله در ایران در 4 مرحله برگزار می شود که به شرح زیر می باشد:
1-مرحله اول : که شامل شرکت در یک آزمون دارای 50 سوال تستی می باشد که داوطلب باید بر تمامی مفاهیم شیمی دبیرستان وشیمی عمومی مسلط باشد. بعد از قبولی در آزمون اول داوطلب وارد مرحله دوم می شود.
2-مرحله دوم: این مرحله در اردیبهشت ماه هر سال برگزار می شود که شامل 40 سوال تستی و 7 سوال تشریحی است که علاوه بر امادگی علمی بر مباحث شیمی عمومی و شیمی دبیرستان سرعت عمل در محاسبه اعداد نیز شرط موفقیت است. در این مرحله فقط 40 نفر از کل شرکت کنندگان به مرحله بعدی راه پیدا می کنند.
3-مرحله سوم : یک دوره 8 هفته ای در تابستان می باشد که داوطلب باید بر تمامی مباحث شیمی الی، شیمی تجزیه، شیمی معدن و .. مسلط شود و بتواند به صورت عملی در آزمایشگاه فعالیت کند. در این حین داوطلب نمراتی کسب می کند که با مجموع نمرات قبلی 8 نفر موفق به کسب مدال طلا و باقی شرکت کنندگان مدال برنز و نقره کسب می کنند.
4-مرحله چهارم: از بین 8 نفر که موفق به کسب مدال طلا شده اند به صورت اختصاصی در باشگاه های پژوهشی مشغول به مطالعه و آزمایش می شوند و 4 نفر برتر برای المپیاد جهانی اعزام می شوند.
آموزش تصویری محاسبات سریع
در ویدئوهای زیر دکتر پرتوی به حل چند مسئله شیمی که در المیاد نیز کاربرد دارد و از سوالات کنکور سراسری است پرداخته اند تا شما متوجه شوید که چگونه خیلی سریع می توانید مسائل را حل کنید.
نحوه آموزش محاسبات سریع المپیاد شیمی
اگر متقاضی شرکت در المپیاد هستی و می خواهی که حتما تا مراحل پایانی با موفقیت پیش بروی بهتر است از همان ابتدا که مطالعه کتاب های تخصصی را شروع می کنی، محاسبات سریع ریاضی را نیز آموزش ببینی. و تمرین کنی.
در میان تمامی دوره های آموزش محاسبات سریع و ویدئو های رایگان محاسبات در کانال های مختلف تنها دوره آموزشی که کامل ترین تکنیک ها را با روش های فوق العاده آسان آموزش داهد است، دکتر پرتوی است که در مدت زمان خیلی کوتاه می توانید هر دام آموزشی در مسائل را با هوش محاسباتی تشخصی دهید و از تکنیک های میانبر ان را حل کنید. بدون آنکه بی دقتی در حل مسئله داشته باشید. بنابراین می توانید همین الان وارد دوره محاسبات سریع شوید و با هزینه خیلی مناسب در این دوره آنلاین شرکت کنید و تا روز المپیاد هر چند مرتبه که خواستید ویدئوها را مشاهده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید