سرعت مطالعه در کشور های مختلف
مطالعه موجب افزایش آگاهی می شود از دانش آموزی که باید دروس مدرسه خود را مطالعه کند تا تاجری که باید با مطالعه و بررسی های گوناگون تجارت خود را گسترش دهد همه و همه به مطالعه نیازمند هستیم. اما به دلیل زمان محدود ی که در طول روز داریم و مشغله های مختلف زندگی روزمره شاید فرصتی برای مطالعه باقی نماند و حتی انگیزه ای برای مطالعه نباشد. از این رو است که سرانه مطالعه در کشور ما بسیار پایین است. اما سرعت مطالعه در کشور های مختلف نشان می دهد که خیلی از کشور ها مهارتی را می دانند که به رشد مطالعه انها کمک می کند. این مهارت تندخوانی نام دارد که موجب افزایش همزمان سرعت و درک مطالعه می شود. این مهارت جهانی هم موجب صرفه جویی در زمان و هم افزایش لذت مطالعه و هم افزایش سطح آگاهی در میان مردم می شود.
از این رو در این مطلب سعی خود را بر آن داشته ایم تا سرعت مطالعه در کشور های مختلف را بررسی کنیم و علت رشد برخی از کشور ها را مورد تحلیل قرار دهیم.
بیشترین سرانه مطالعه در جهان
هندی ها با میانگین 10 ساعت و 42 دقیقه مطالعه در هفتمین رتبه نخست مطالعه در دنیا را از آن خود کرده اند. بعد از هند نوبت به کشور تایلند می رسد که سرانه دوم مطالعه در جهان را دارا است. جالب است که دو کشوری که رتبه مطالعه را به خود اختصاص داده اند، از کشور های آسیایی می باشند . اما این افراد تشنه یادگیری هستند و با سرعت مطالعه متوسط 1800کلمه در دقیقه توانسته اند به نسب سایر کشور ها پیشرفته باشند.
در مقام سوم کشور چین قرار دارد. با توجه به جمعیت بالایی که دارد اما از سنین ابتدایی مطالعه و تندخوانی را به فرزندان خود آموزش می دهند. از این رو می توان اذعان داشت که میانگین سرعت مطالعه دانش آموزان چین و یا حتی کشور ژاپن در مقطع ابتدایی از 400 کلمه در دقیقه شروع می شود.
این در حالی است که سرعت مطالعه 400 کلمه در دقیقه در ایران جز افراد تندخوان به حساب می آید. بررسی ها حاکی از آن است که میانگین سرانه مطالعه در ایران یک دقیقه و 40 ثانیه می باشد. که آمار بسیار پایینی است.
اما آیا تا به حال کسی به این موضوع فکر کرده است که چرا میزان مطالعه درکشور ما تا این اندازه پایین است ؟
چرا سرانه مطالعه در ایران تا این اندازه پایین است؟
حال که متوجه سرعت مطالعه در کشور های مختلف شدیم، باید بررسی کنیم که چرا سرعت مطالعه و سرانه مطالعه در کشور ما تا این اندازه پایین است. این موضوع می تواند چندین علت داشته باشد که عبارتند از :
1-هزینه بالای خرید کتاب
شاید تا چند سال پیش می توانستیم این موضع را بهانه خوبی تلقی کنیم اما امروزه کتاب های صوتی و الکترونیکی زیادی در بازار ایجاد شده اند که هزینه زیادی هم ندارند.
2-محدودیت زمان برای مطالعه
این موضع یکی از دلایل مهمی است که افراد نمی توانند مطالعه کنند. زندگی اقتصادی امروزه فرصتی برای مطالعه در اخیتار خانواده ها قرار نمی دهد. از این رو یکی از علت های پایین بودن سرانه مطالعه در کشور ما محدودیت زمان در طول روز برای مطالعه است.
3-عدم ضرروت افراد برای مطالعه
متاسفانه مردم کشور ما بیشترین زمان خود را در فضای مجازی می گذرانند و کمتر افرادی از اهمیت مطالعه آگاه هستند. کسب بینش و دانش فقط و فقط از طریق دنیای مطالعه و کتاب ها اتفاق می افتد. سواد علمی و ارزشمند با مطالعه ایجاد می شود که این موضوع باید در میان مردم فرهنگ سازی شود.
4-عدم تمرکز در زمان مطالعه
متاسفانه خیلی از ما در زمان مطالعه به قدری پرش فکر و عدم تمرکز حواس داریم که همین موضوع ما را از مطالعه فرار می دهد. برای همین لازم است که در ابتدا تمرین هایی را برای افزایش تمرکز انجام دهیم.
5-کند خوانی
مهم ترین عامل برای عدم مطالعه پایین بودن سرعت مطالعه ما است. معمولا میانگین سرعت مطالعه در کشور بین 100 الی 120 کلمه در دقیقه است که طبق آمار جهانی کند خوان ترین افراد با این سرعت به مطالعه می پردازند و هر چه میزان سرعت مطالعه پایین تر باشد، عوامل مزاحم و حواسپرتی بیشتر به ذهن ما راه پیدا می کنند.
از این رو برای آنکه بتوانیم سرعت مطالعه را در میان مردم افزایش دهیم باید در ابتدا مهارت تندخوانی را آموزش ببینیم .
تندخوانی چیست و چه کاربردی دارد ؟
تندخوانی یعنی تعداد کلماتی که می توانید در واحد زمان با درک و یادگیری بیش از 80% مطالعه کنید. معمولا با سرعت معمولی میزان یادگیری ما بین 30 الی 40 درصد است اما تمرین های تندخوانی موجب افزایش درک و یادگیری تا 80 درصد می شود.
بنابراین تندخوانی هم موجب صرفه جویی در زمان می شود هم درک و دقت و یادگیری را افزایش می دهد. تندخوانی یک مهارت اکتسابی است که باید با تمرین آن را آموخت و نیاز به آموزش تخصصی دارد. چرا که سریع تر خواند کلمات به معنای تندخوانی نست. بلکه تندخوانی باید با درک و فهم همراه باشد.
چگونه تندخوان شویم؟
در ابتدا اگر می خوایم آگاهی به دست بیاوریم و مطالعه کنیم و خودمان و کشورمان را نجات دهیم باید از خودمان شروع کنیم. تندخوانی را باید آموزش دید و برای این کار نیاز به مدرس متخصص دازد.
از این رو دکتر سید بهروز پرتوی را به شما پیشنهاد می کنم که با هزینه ای مناسب و درکمترین زمان سرعت مطالعه شما 3 الی 10 برابر می کند، تمرکز و دقت شما را نیز افزایش می دهد.
برای یادگیری این مهارت کافی است وارد صفحه دوره شوید و یا اگر مردد هستید که این مهارت برای شما کاربردی است یا خیر میتوانید با مشاوران ما صحبت کنید تا درا ین زمینه کاملا شما را راهنمایی نمایند.
دیدگاهتان را بنویسید