محاسبات سریع استوکیومتری
استوکیومتری در شیمی یک موضوع گسترده و مهم است که از شیمی سال دهم شروع می شود تا شیمی سال دوازدهم. و هر مسئله ای در شیمی که شامل اعداد بزرگ و کسرهای متوالی باشد جز خانواده مسائل استوکیموتری طبقه بندی می شود. که معمولا مشکل دانش آموزان در این بخش رسیدن به جواب آخر است چرا که بسیار سخت و طولانی است و اعداد بزرگ با محاسبات های خیلی سخت را شامل می شود. برای همین آموزش محاسبات سریع استوکیومتری می تواند برای حل مسائل شیمی مهم باشد.
محاسبات سریع استوکیومتری
استوکیومتری در سال دهم خیلی مشهود نمی باشد اما در سال یازدهم در درس اول شامل دو تیپ مسئله و در درس دوم شامل گرمای واکنش و در درس سوم شامل محلول ها می باشد. درس اول و سوم بسیار کلیدی و کاربردی است و چندکسر متوالی با اعداد اعشاری بزرگ و غیر رند در اختیار شما قرار می گیرد و در درس دوم نیز به روش های جمع و تفریق سریع نیاز دارید. و در سال دوازدهم نیز مسائل درس اول با محاسبات سریع لگاریتم حل می شود و درس های بعدی نیز به جزییات جلسات 1تا12 محاسبات نیاز دارد.
حل مسائل بازده درصدی و درصد خلوص با روش محاسبات سریع
اصلی ترین بحث استوکیومتری در درس شیمی یازدهم می باشد. در نظام قدیم استوکیومتری به همین جا خلاصه می شد. اما در نظام جدید مسائل در سه کتاب شیمی پراکنده شده است و باید تکنیک های سریع حل آن را از همان سال دهم یاد بگیرید.
مسائل درصد خلوص و بازده درصدی شیمی یازدهم خیلی پرکاربرد و پر از تنوع و با تیپ بندی گسترده است. که یادگیری آنها به وسیله روش مطالعه درس شیمی امکان پذیر است اما برای ضرب و تقسیم اعداد یا از روش های ضرب های سریع استفاده می کنیم و یا به سه روش جادویی حل مسئله کنکور پناه می بریم.
در حل این مسئله عدد 4در عدد 4در عدد56 در صورت ضرب می شود که می شود 16×56 ودر مخرج عدد 160در عدد 2 ضرب می شود که حاصل این دو بر هر تقسیم می شوند. در حل این مسئله تمامی تکنیک های ابتدایی محاسبات سریع کاربردی می باشد.
حل مسئله :
در صورت کسر عدد 16 در 56 و در مخرج عدد 160 را داریم که عدد16با 160 ساده می شود و حل باید با استفاده از تکنیک تقسیم 2 عدد 56 را بر 2 تقسیم کنیم در ابتدا عدد 5بر 2 می شود 2 و عدد 1 در کنار 6 قرار می گیرد. وحال عدد 1و6می شود 16 و تقسیم بر 2 می شود 8 که به عدد نهایی 28 می رسیم.
یادتان باشد که در حل مسائل استوکیومتری تعداد رقم های صفر و اعشار در حل سریع ما تاثیری نمی گذارد.
حل مسائل ترمودینامیک شیمی
فصل دوم شیمی سال یازدهم دارای یک تیپ مسئله است که بسیار ساده می باشد و راه حل آن در ظاهر سخت نیست اما باید در کسری از ثانیه در کنکور و آزمون ها اعداد بزرگ را با هم جمع و تفریق کنید و یا یک عدد کوچک مثل 2 ویا 3 را در یک عدد بزرگ مثل 867ضرب نمایید. برای همین موضوع هم بخش جمع و تفریق سریع و هم ضرب اعداد می تواند در حل این مسئله بسیار مفید باشد هم در ذخیره سازی زمان و هم در افزایش دقت حل مسئله
این مسئله نیز از دل کتاب درسی درس 2 یازدهم بیرون می اید. مسائل استوکیومتری که مجددا با کسرهای متوالی سر و کار دارد. که در دوره محاسبات سریع تمامی اینها آموزش داده می شود. چرا که محاسبات سریع درس خواندنی و حفظی نیست که به وسیله متن بخواهیم آن را به شما آموزش دهیم بلکه نیاز به آموزش تصویری و همراه با دبیر دارد.
مسائل استوکیومتری محلول ها با استفاده از ترفندهای محاسبات
محاسبات سریع در فصل سوم شیمی یازدهم نیز به چشم می خورد. مسائل غلظت و محلول ها که عدد های سخت را در پیش روی دانش آموز قرار می دهد تا زمان او را از بین ببرد. اما داوطلبان قوی و با هوش با ترفندهای سرعتی از عهده حل تمامیم آنها بر می آیند.
ر این مسئله نیز هم داوطلب باید به روش سریع عدد 0/31 را از 0/55 کسر کند و هم حاصل را بر عدد 30 تقسیم نماید که نیاز به سرعت عمل بالا و دقت سریع در حل مسائل دارد.
شیمی دوازدهم و محاسبات استوکیومتری
مسائل شیمی به سال یازدهم ختم نمی شود و سخت ترین مسائل درشیمی دوازدهم جای گرفته است که البته بیشترین آن مربوط به فصل اول و چهارم می باشد. در مقاله ای جداگانه راجع به محاسبات سریع لگاریتم که برای حل مسائل اید و باز فصل 1 دوازدهم نیاز دارید، توضیح داده ایم. اما اگر ترفندهای محاسباتی را ندانید مسلما دچار مشکل در مدیریت زمان روز کنکور خواهید شد.
روش های جادویی حل مسائل کنکور
در دوره محاسبات سریع دکتر پرتوی در سه جلسه آخر تدریس قبل از حل تمرینات کنکور های سال های قبل، مباحثی به شما تدریس می شود که بدون حل کردن می توانید گزینه صحیح را علامت بزنید. این روش ها به صورت کامل و دقیق در دوره محاسبات سریع دکتر پرتوی آموزش داده شده است.
ماشین حساب در امتحانات تشریحی هم ممنوع
خیلی از دانش آموزان به دلیل آنکه استفاده از ماشین حساب در سال دهم و یازدهم و همچنین امتحانات نهایی سال دوازدهم آزاد است با خیال راحت برای حل مسائل شیمی از ماشین حساب استفاده می کنند. و در جلسه امتحان در کنار هر دانش آموز یک ماشین حساب می بینم اما به همه آنها و شما می گویم که اگر به کار با ماشین حساب عادت کنید در جلسه کنکور دچار مشکل می شوید. برای همین بهتر است که ترفندهای محاسباتی را آموزش ببینید برای امتحانات تشریحی هم بتوانید بدون ماشین حساب تمامی مسائل را حل کنید.
دیدگاهتان را بنویسید