روش تندخوانی به سبک دانشگاه هاروارد
تندخوانی و تقویت حافظه استفاده از تکنیک ها و تمرین هایی که است که موجب رشد و تقویت این مهارت ها در شما می شود. تندخوانی روش ها و تکنیک های مختلفی را در بر می گیرد که در مقاله های قبلی کاملا توضیح داده ایم . اما این مطلب مخصوص روش های تندخوانی به سبک دانشگاه هاروارد می باشد. چرا که تندخوانی و افزایش سرعت مطالعه و تکنیک های تقویت حافظه، موضوعی جهانی است و مورد استفاده همگان قرار می گیرد.
تندخوانی را بیشتر بشناسید
ثانیه شمار موبایل خود را روشن کنید وشروع به مطالعه یک مطلب نمایید و زمان مطالعه مطلب خود را اندازه بگیرید. سپس تعدا کلماتی که مطالعه کرده اید را بر زمان خود تقسیم کنید. عدد به دست آمده سرعت مطالعه و سرعت پردازش مغز شما را نشان می دهد. اگر عددی که از این تمرین به دست آورده اید زیر 400می باشد، شما فردی هستید که نیاز دارید تا سرعت مطالعه خود را افزایش دهید و روی حافظه و تمرکز خود کار کنید.
چرا که کندی در عملکرد مغز و کاهش قدرت حافظه موجب پیدایش بیماری ها و عوارض زیادی در دوران میانسالی می شود.برای همین است که تاکید بر روی یادگیری مهارت تندخوانی بسیار زیاد می باشد.
در این بخش چند مورد از روش های تندخوانی به سبک دانشگاه هاروارد که بسیار کاربردی و مورد استفاده همگان می باشد را به شما توضیح می دهیم. اما لازم به ذکر است که این روش ها فقط کمک به افزایش پردازش مغز می کند و موجب افزایش سرعت مطالعه شما و افزایش عملکرد شما به صورت کامل و دقیق نمی شود و برای این مهارت باید تمامی تکنیک های دوره تندخوانی پیشرفته را آموزش ببینید.
روش های تندخوانی دانشگاه هاروارد
تکنیک هایی که در این دانشگاه به دانشجویان برای افزایش سرعت عمل در مطالعه و انجام دادن کارها ارائه می شود در ایران نیز کاربردی است . اما به دلیل کندخوان بودن قریب به اتفاق مردم ایران، این روش ها فقط موجب تسهیل در فرایند یادگیری تندخوانی می شود و خود به تنهایی موجب افزایش 10برابری سرعت مطالعه نمی شود. اما به هر حال یادگیری آنها خارج از لطف نیست.
1) افزایش قدرت درک مطالب
تندخوانی یعنی شما بتوانید در واحد زمان تعداد کلمات بیشتری را با درک بالا مطالعه نمایید پس بحث درک مطلب در افزایش سرعت مطالعه بسیار مهم و کلیدی می باشد. برای آنکه بتوانید درک خود را از یک متن در زمان مطالعه افزایش دهید در ابتدا باید عنوان ها را از نظر بگذرانید و یعنی باید از کل به جز بروید و اول از همه باید عنوان مطلب و عنوان های کلی داخل مطلب را خط کشی کنید و به ذهن بسپارید و سپس به سراغ جزییات بروید.
2) تهیه نقشه ذهنی در ارتباط با متن
روش دیگری که در تندخوانی هاروارد آموزش داده می شود، این است که در زمان مطالعه یک مطلب ارتباط بین مفاهیم را با روش های کدینگ و داستان سازی در ذهن خود شکل دهید و سعی کنید مطالب را به صورت زنجیر وار مطالعه کنید و آن را در ذهن خود شکل بدهید. در انتهای مطالعه بهتر است که این نقشه ذهنی را روی کاغذ نیس رسم کنید تا همیشه در حافظه داشته باشید.
3) توجه به واژه های به هم پیوسته
موضوع بعدی که در زمان مطالعه باید مورد توجه قرار بدهید و سومین روش تندخوانی به سبک دانشگاه هاروارد می باشد، این است که سعی کنید در یک متن واژ های مرتبط به هم را پیدا کنید. این کار پیوستگی بین مطالعه یک متن را حفظ می کند و موجب افزایش سرعت پردازش مغز و مطالعه می شود.
4) مطالعه جهشی
روش دیگری که در تندخوانی موثر است و آموزش داده می شود، مطالعه به صورت جهشی است و نه تک کلمه ای. اینکار باعث می شود که از کلمات و موضوعاتی که بی ربط هستند و یا توضیحات اضافه دارند به سرعت عبور کنید و بر اصل مطلب تمرکز کنید.
5) تمرکز کافی و بالا
یکی از علت های کند بودن در مطالعه این است که ما در زمان مطالعه پرش فکر زیادی داریم . در صورتی که افراد تندخوان که سرعت مطالعه انها در دقیقه 1000کلمه می باشد. یعنی می توانند در یک دقیقه 1000کلمه از یک متن را با کیفیت بالا مطالعه کنند؛ به دلیل داشتن تمرکز کافی است.
تمرکز یعنی در زمان مطالعه فقط بر روی مطالعه خود تمامی حواس خود را قراردهید و اگر در کنار شما بیشترین سر و صداها هم باشد شما فقط به مطالعه بپردازید . بدون کوچکترین حواس پرتی. و این مستلزم این است که تمرین های مروبط به تمرکز را انجام دهید.
تمرینات تمرکز
1) شمارش معکوس اعداد
برای اینکار از عدد1000شروع کنید وبا مضرب 3 به عقب برگردید. این کار را به صورت ذهنی انجام دهید. مثلا عدد 1000/997/994 و… این کار موجب می شود که تمامی حواس خود را معطوف به شمردن کنید.
2) ثانیه شمار
یک ساعت در مطالعه خود قرار دهید و با چشمان خود بدون آنکه سر شما تکان بخورد، عقربه ثانیه شمار آن را دنبل کنید. این کار را هر شب به مدت دو هفته و در هر مرتبه به مدت 5دقیقه انجام دهید
3) سیب و لیوان آب
یک سیب را روی سر خود نگه دارید و روی یک صندلی بنشینید. یک لیوان آب پر را در دست خود نگه دارید و سعی کنید تمامی حواس خود را متمرکز نمایید تا سیب از روس سر شما نیفتد و آب بر زمین نریزد. مدن زمان انجام این تمرین هر شب به مدت 5دقیقه می باشد.
تمامی این تمرین ها را حداقل به مدت دو هفته انجام دهید تا تمرکز شما افزایش یابد. بعد از اجرای کامل و منظم و پیوسته این تمرینات متوجه خواهید شد که در زمان مطالعه دیگر عوامل مزاحم بیرونی حواس شما را پرت نمی کند.
چند نکته بسیار مهم در روش تندخوانی!!
1) انجام تمرینات تندخوانی نیاز به پیوستگی دارد و با انجام دادن یکی دومرتبه به نتیجه نمی رسید. بلکه باید هر شب در زمان های مشخصی به تمرین بپردازید تا سرعت مغز خود را افزایش بدهید.
2) هیچ محدودیت سنی برای یادگیری تندخوانی وجود ندارد و از زمان مدرسه تا زمانی که می توانید مطالعه کنید از روش های گفته شده می توانید استفاده نمایید.
3) این روش ها فقط برای مطالعه کتاب درسی و مسائل علمی نیست بلکه حتی در مطالعه آزاد هم مورد استفاده قرار می گیرد.
روش تند خوانی را اصولی آموزش ببینید
مسلما خیلی از افراد زمانی که در دوره های آموزشی شرکت می کنند، به دلیل محدودیت زمان و کارهای مهم روزانه فرصت نمی کنند که تا پایان دوره به صورت ثابت و منظم پیش بروند و همین موضوع عدم پیوستگی باعث می شود که یادگیری مهارت به صورت کامل و دقیق اتفاق نیفتد.
برای همین موضوع دوره آموزشی اصولی باید دارای پشتیبانی باشد تا فرد بتواند به صورت منظم پیش برود و همچنین دارای برنامه ریزی باشد. یعنی دانشجو دوره بدانید که در هر روز کدام بخش را باید مشاهده کند و کدام تمرین ها را انجام دهد.
این ویژگی ها موجب می شود که فرد تا پایان با دوره تندخوانی همراهی نماید و به صورت اصولی سرعت خود را افزایش دهد. برای همین تنها دوره ای که علاوه بر پشتیبانی کامل دارای برنامه فردی و روزانه می باشد، دوره تندخوانی دکتر پرتوی است که علاوه بر تکنیک های روز دنیا در زمینه تندخوانی، روش تندخوانی به سبک دانشگاه هاروارد را نیز در دوره آموزشی آنلاین تندخوانی آموزش داده اند.
دیدگاهتان را بنویسید