بهترین تمرینات افزایش سرعت مطالعه
بیایید فرض کنیم زمانی که دارید این مطلب را مطالعه می کنید زمان کمی تا مهم ترین آزمون زندگی درسی و شغلی خود دارید. مثلا قرار است در کنکور سراسری شرکت کنید و یا می خواهید در آزمون وکالت پذیرفته شوید و یا اصلا آزمون تخصص دارید. شرایط که حتی فکر کردن به آن هم می تواند استرس بخش باشد. یک نگاه به کتاب ها و یک نگاه به خودتان می کنید.
با هر محاسبه ای می دانید که فرصت کم است و در این جا تکنیک تندخوانی و تمرینات افزایش سرعت مطالعه مثل فرشته نجات از راه می رسد. به نظر شما بهتر است که هر روز به مدت دو هفته بین 1 الی 2 ساعت زمان بگذارید تا سرعت خود را به صورت اصولی افزایش دهید و بقیه زمان خود را با سرعتی 10 برابر یعنی 1000کلمه در دقیقه مطالعه کنید و یا به دلیل کمبود زمان مجبور به حذف خیلی از مباحث شوید؟ مسلما هر فرد عاقلی مسیر اول را انتخاب می کند. افراد بزرگ و قدرتمند هم در زندگی خود زمان زیادی را برای تقویت مهارت هایشان قرار داده اند.
همین موضوع موجب رشد چشمگیر در زندگی انها شده است و دقیقا تندخوانی مهارتی است که می تواند شما را به تغییرات بزرگی برساند. اما اگر تا انتهای دوره آموزشی نمی توانید صبر کنید و نیاز به روش هایی دارید تا مانند بمب ساعتی عمل کند و یکباره سرعت شما را به صورت محسوس تغییر دهد حتما 7تمرینی که در ادامه مطلب برای افزایش سرعت مطالعه را آموزش می دهیم مطالعه کنید.
7 تکنیک عملی برای افزایش سرعت مطالعه :
این هفته مسیر سرعت شما را 10 برابر نمی کند اما موجب افزایش 2الی 3 درصدی سرعت مطالعه شما می شود و بر روی کیفیت مطالعه شما نیز تاثیر خوبی خواهد داشت.
بازشناسی و تشخیص:
در مرحله اول قبل از شروع مطالعه بهتر است یک نگاه کلی به متنی که می خواهید بخوانید بیندازید. با این کار با عنوان فصل، موضوعات مهم درس و نمادها و اصطلاخات به کار رفته در متن آشنا می شوید. این درک اولیه روی حافظه شما قرار می گیرد و در مراحل بعدی موجب افزایش روند مطالعه شما می شود.
همانند سازی:
در این مرحله باید مطالب از طریق سلول های چشم ما به مغزارسال شود تا مغز سیستم پردازش اطلاعات خود را به جریان بیندازد. برای همین بسیار مهم است که مطالب را با دقت بالا نگاه کنیم و کلمات را به درستی بخوانیم. برای اینکار باید روی قدرت بینایی خود کار کنیم. یکی از تمرینات مهم در این قسمت، تمرینات تقویت عضلات چشم است که باید هر روز به صورت مداوم انجام شود. در این تمرینات باید چشمان خود را به بالا و پایین و چپ و راست حرکت دهید تا هم عضلات ان تقویت شود و هم حوزه دید شما گسترده شود. همچنین برای مطالعه دقیق کلمات به نور مناسب احتیاج داریم محیط مطالعه بسیار روشن و یا تاریک موجب خطا در دید می شود. برای همین بهتر است نور اتاقی که مطالعه می کنید کاملا با چشم شما متناسب باشد. در اصل ترکیب نور زرد و سفید بهترین گزینه برای اتاق مطالعه می باشد.
فهم و دریافت مطالب:
در این مرحله مطالب از بخش چشم و حواس ما عبور کرده و وارد سیستم پردازشی مغز ما می شوند. کیفیت کطالعه در این بخش مهم است مطالب باید در این بخش به جای حفظ شدن، از روشهای داستنا سازی، کدگذاری، نشانه گذاری و خلاصه نویسی و دسته بندی به حافظه انتقال داده شوند. در این قسمت باید هر موضوع را کاملا برای خود شفاف سازی کنید، مطالب را دسته بندی کنید و هر بخشی را که متوجه نشدید رفع اشکال کنید. به هیچ عنوان در این بخش نباید مطالب را حفظ کنید.
درک و ارتباط شبکه :
انسجام بین مطالب بسیار مهم است. بعد از مطالعه هر بخش بهتر است به عقب برگردید و بخش های مرتبط را دوباره مرور کنید. برقراری ارتباط بین مطالب و مفاهیم موجب چسبندگی اطلاعات در حافظه شما می شود.
حفظ و نگه داری :
بهترین روش برای این قسمت این هست که بدون نگاه کردن به مطلب سعی کنی اون رو به یاد بیاری. این کار بهت کمک می کنه مطالب را در حافظه خودت ذخیره کنی و متوجه بشی که کدام بخش ها را فراموش کرده ای. با اینکار فقط به بخش فراموش شده مجددا مراجعه می کنی و از تکرار دوباره همه مطالب پرهیز می کنی این تقدام سرعت شما در مطالعه رو بسیار افزایش می ده و از اتلاف زمان جلوگیری می کنه.
نقشه ذهنی مطالب رو رسم کن:
بعد از مطالعه بهتره که مطالب رو به صورت خلاصه وار بنویسی. اینکار سرعت تثبیت مطالب در ذهنت رو بسیار افزایش می ده و از همه مهم تر از دوباره خوانی و وسواس در مطالعه جلوگیری می کنه. برای رسم نقشه ذهنی باید موضوع درس رو در وسط یک صفحه سفید یادداشت کنی و عنوان های اصلی رو با شاخه های رنگی به اون وصل کنی. بعد از رسم شاخه های اصلی نوبت به نکات ریز و مهم می رسه که به صورت زیر شاخه ریم می شوند. اینکار باعث می شه با نگاه به کردن به نقشه ذهنی کل مطالب کتاب درسی یکباره در ذهن شما نقش ببنده و نیازی به مطالعه دوباره و صرف زمان بیشتر نباشه .
سازمان دهی مطالب :
مرحله آخر این هست که دوباره کل فصل رو یکبار در ذهنت مرور کنی و سعی کنی مطالب رو به هم مرتبط کنی و یه تصویر کلی از ان درس در ذهنت بسازی. چرا که تمامی مراحل قبلی جزییات را در ذهن به تصویر کشیده است و با اجرای ترفند مرحله آخر می تونی از جز به کل برسی و نمای کلی درس رو در حافظه خودت ثبت کنی.
تمامی اقدامات بالا موجب می شه که نیازی نباشه تا کارهایی که موجب کاهش سرعت مطالعه ات می شه رو دوباره انجام بدی و قدرت یادگیری ات رو به شدت افزایش می ده. تمرین های افزایش سرعت مطالعه از وسواس در مطالعه جلوگیری می کنه. وسواس و دوباره برگشتن برای مطالعه مطالب بیشترین زمان را برای مطالعه به خودش اختصاص می دهد. وسواس در مطالعه باعث می شه بعد از گذشتن ساعت های متوالی هنوز بر روی یک موضوع تمرکز کنید بدون اینکه چیزی از آن موضوع یاد گرفته باشید.
همچنین همانند سازی باعث می شه مطالب رو با صدای بلند نخونید تا بخشی از قدرت درک مغز شما به پردازش صدا اختصاص پیدا کنه و سرعت درک مطالب اصلی کم بشه. مطالعه به وسیله چشم یعنی افزایش سرعت مطالعه. همچنین استفاده از نقشه ذهنی کمک می کنه که به جای ورود عوامل حواس پرتی به ذهن در زمان مطالعه، روی پردازش کامل تر اطلاعات زمان بگذارید. در کل 7اقدام مهم بالا موجب می شه که هم کیفیت مطالعه بهتری داشته باشید و هم زمان کمتری برای مطالعه خودتان اختصاص دهید.
تمرینات جسمانی افزایش سرعت مطالعه :
علاوه بر راهکار عملیاتی بالا می توان برای افزایش سرعت مطالعه و تقویت میدان دید از تمرینات فیزیکی نیز استفاده کرد. هر چه عضلات چشم شما قوی تر باشد و حوزه دید بیشتری را در بر بگیرد، می تواند در دقیقه تعداد کلمات بیشتری را برای پردازش به مغز ارسال کند. برای همین تمرینات زیر می تواند بسیار کمک کننده باشد.
روش اول :
اسمت رو از گوشه دیوار شروع به نوشتن کن. البته به صورت ذهنی. یک دیوار سفید و خالی رو در منزل مشخص کن و از ابتدای دیوار شروع به نوشتن کن . به شکلی که حرف اول اسمت در ابتدا دیوار و حرف آخر در انتهای دیوار قرار بگیره. بدون اینکه حتی ذره ای گردن ات و سرت تکون بخوره در این تمرین فقط باید چشمات رو حرکت بدی.
روش دوم :
در این روش باید مطابق عکس زیر چشمت رو در چهار جهت مشخص شده بچرخونی. مجددا تاکید می کنم که اصلا نباید سرت تکون بخوره و فقط باید چشم های تو به بالا، پایین، چپ و راست حرکت کنه.
روش سوم :
این روش یکی از فوق العاده ترین تمرینات فیزیک تندخوانی هست. چرا که بهت یاد می ده کلمه خوانی رو کنار بذاری و جمله را کامل مطالعه کنی. تمرین زیر بهت نشون می ده که فقط در قسمت های پایینی نمودار مکث کنی و در فاصله هر قله کلمات رو بخونی. این تمرین برای اون دسته افرادی خیلی کارآمد هست که مداوم در مطالعه مکث می کنند و کلمه به کلمه مطالعه می کنند. چرا که بزرگ ترین علت کندخوانی ما، استفاده از روش کلمه خوانی است. که با استفاده از تمرین زیر قابل برطرف شدن می باشد.
روش چهارم :
در تمرین بعدی باید یک شش ضلعی رو در نظر بگیری و بدون تکان خوردن سر و گردن با چشم از شماره 1تا6 اضلاع آن را دنبال کنی تا حوزه دید تو گسترش پیداکنه .
روش پنجم :
پس از انجام تمرین بخش چهارم حالا به سراغ یک تمرین سخت تر برای افزایش حوزه دید می رویم که مثل شکل بالا باید اعداد را دنبال کنید با این تفاوت که این بار به جای 6ضلعی یک ستاره در تصویر می بیند . دنبال کردن اضلاع ستاره از 6ضلعی فشار بیشتری به ماهیچه های چشم می آورد.
7تمرین عملیاتی و 5تمرین فیزیکی برای افزایش سرعت مطالعه به شما ارائه شد که کمک بزرگی در سریع تر مطالعه کردن شما می باشد. مسلما مهارت تندخوانی به قدری گسترده می باشد که با این تمرینات به پایان نمی رساند. اجرا کردن این تمرین های افزایش سرعت مطالعه می تواند حدودا سرعت مطالعه شما را به 300الی 400کلمه در دقیقه برساند. اما اگر می خواهید سرعت مطالعه شما به بالای 1000کلمه در دقیقه با درک بالای 80 % برسد، باید تمرینات پیشرفته اعم از کرکره، روش پالم، روش مستطیل خوانی، روش اس، روش مارپیچ و ده ها روش پیشرفته دیگر را اجرا کنید. که آموزش تمامی این تکنیک ها و تمرین های نوین و به روز در دوره آموزشی دکمه هاتو سریع تر ببند دکتر پرتوی آموزش داده شده است که با یک هزینه مناسب و صرف مدتزمان کوتاه می توانید قدرت تندخوانی در مطالعه را به دست بیاورید.
دیدگاهتان را بنویسید