تندخوانی برای امتحان – مخصوص شب امتحانی ها
تا حالا برات پیش اومده که شب امتحان کلی درس داشته باشی و زمان نداشته باشی بخونی؟ معمولا راهکاری که افراد در این مواقع انجام میدن اینه که یا یه سری درس ها رو حذف می کنند، یا تا صبح بیدار می مونن و درس می خونن، یا به روش های نوین تقلب روی میارن!!!! در صورتی که هر سه این روش ها اشتباهه و نباید به این شکل پیش بریم. بلکه باید استاندارد های مطالعه برای شب امتحان اعم از تندخوانی برای امتحان… رو یاد بگیریم. حال اول از همه بریم و معایب و مزیت این سه روش بالا رو با هم بررسی کنیم.
راهکار های اشتباه در شب امتحان:
در مطلب بالا 3 روش کاملا اشتباه رو بیان کردیم اما اینها که روش های بسیار رایجی هست، پس چرا اشتباهه؟؟ بیا تا هر کدوم رو با هم بررسی کنیم.
حذف مباحث کم اهمیت در شب امتحان:
معمولا بخش هایی که کم اهمیت تر هست رو حذف می کنیم تا حجم مطالب رو کمتر کنیم و زمان بیشتری داشته باشیم. اما چه تضمینی وجود داره که مطلبی که حذف کردید در امتحان سوال نداشته باشه؟ حتی اگر یک بارم کم هم داشته باشه می تونه به نمره شما کمک کنه. پس حذف مطلب و درس اصلا صحیح نیست و حتی چون روی همه مطالب مسلط نیستید؛ اعتماد به نفس شما رو در جلسه امتحان کم می کنه.
*تا صبح بیدار مانده در شب های امتحان :
یکی دیگر از عادات اشتباه برای آمادگی برای آزمون ها و امتحانات بیدار ماندن در شب است. برخی از افراد با اصطلاح اینکه یادگیری من در شب بیشتر هست خود را توجیه می کنند. در صورتی این موضوع فقط از سر عادت هست و برای رفع آن باید 21 روز تلاش کنید.
اما چرا مطالعه تا صبح کار بدی است؟ هورمون ملاتونین در پاسخ به تاریکی بدن ترشح می شود. و بهترین و بیشترین زمان ترشح آن در ساعت 12تا3 می باشد. اگر بدن در این ساعت در حال استراحت نباشد دچار اختلالات هورمونی می شود و دقت و تمرکز به شدت پایین می آید. شما تا صبح بیدار می مانید تا همه مطالب را بخوانید اما هم کیفیت مطالعه شما کم است و هم تمرکز پایینی دارید. پس این روش هم برای مطالعه در شب های امتحان اصلا اصولی نیست.
استفاده از امداد های دیگران 😄:
این روش ریسک و هیجان بالایی دارد و همیشه هم کارساز نیست. چگونه می خواهید به امید دیگر افراد وارد جلسه امتحان شوید. اگر گیر بیفتید مسلما برای شما گران تمام می شود . اضطراب و استرس حاصل از تقلب در امتحانات اصلا قابل تحمل نیست. پس این روش را هم باید فراموش کنیم.
حال که این 3 روش متداول هیچ کدام صحیح نیستند و تازه مشکلی را هم حل نمی کنند، پس باید چه کنیم تا بتوانیم در شب های امتحان همه مباحث را بخوانیم، مرور کنیم، نمونه سوال حل کنیم و زمان هم کم نداشته باشیم؟؟؟
تندخوانی در شب های امتحان چاره حل مشکلات !!
اگر سرعت مطالعه وسرعت درک مطالب شما بالاتر از حد نرمال جامعه باشد و به اصطلاح فرد تندخوانی باشید، می توانید در زمانی کوتاه مطالب بسیاری را مطالعه کنید. به طور مثال اگر قبلا 100 صفحه را در 5 ساعت مطالعه می کردید حال می توانید همین 100 صفحه را با کیفیت و تمرکز بالاتری در2ساعت مطالعه کنید. در اینجا زمان اضافه خود را روی حل نمونه سوال، مرور، جمع بندی و یا خواب خوب و با کیفیت اختصاص می دهید.
برای افزایش سرعت مطالعه باید روز ها و ساعت ها در خلال کارهای روزانه خود تمرین کنید. تا بتوانید در شب های امتحان با سرعت بالا مطالعه کنید و مطالب را یاد بگیریدو به حافظه بفرستید.
مهارت های تندخوانی برای امتحان:
تکنیک های ابتدایی زیادی وجود دارد تا به شما کمک کند که سرعت مطالعه خودتان را تا حدی افزایش دهید. مثلا جلوگیری از وسواس در مطالعه، کلمه خوانی نکردن، برگشت به عقب ممنوع و… اما همه اینها بیشتر از آنکه مهارت تندخوانی باشد؛ مهارت های مطالعه صحیح است. برای تندخوان شدن در شب های امتحانات باید:
1- عضلات چشم خود را تقویت کنید:
اگر عضلات چشم شما قوی شود روی حوزه دید شما تاثیر می گذارد. برای اینکار باید در ابتدا با استفاده از تمرین های کفته شده عضلات چشم خود را قوی کنید . این کار را هرشب و به مدت 5 الی 15 دقیقه انجام دهید.
تمرین تقویت عضلات چشم:
سر خود را صاف و ثابت نگه دارید، سعی کنیدکه چشمان خود را تا جای ممکن به پایین ترین نقطه دید تنظیم کنید. سپس بدون تکان خوردن سر، چشمان خود را روی بالاترین، راست ترین و چپ ترین نقطه ای که قابل مشاهده است متمرکز کنید. اینکار عضلات چشم شمارا به شدت تقویت می کند.
2- حوزه دید خود را گسترش دهید:
بعد از اینکه عضلات چشم شما تقویت شد حال می توانید حوزه دید خود را گسترش دهید. هدف از این کار این است که شما بتوانید در یک زمان مشخص مطالب بیشتری را نگاه کنیدو همین موضوع سرعت درک و پردازش اطلاعات را بالا می برد. برای افزایش حوزه دید هم باید تمرینات مربوط به حوزه دید را انجام دهید که این تمرینات بسیار گسترده می باشد اما یکی از مهم ترین و قابل دسترس ترین این تمرینات را برای شما آموزش می دهم.
تمرین افزایش حوزه دید:
برای اینکار یک دیوار سفید را در منزل خود پیدا کنید و از ابتدای دیوار شروع کنید اسم خود را به صورت ذهنی روی دیوار بنویسید. حرف اول اسم شما در ابتدای دیوار و حرف آخر اسم شما در انتهای دیوار قرار بگیرد. در این حالت فقط چشمان شما حرکت کند و گردن و سر شما باید ثابت باشد
3- سیاه خوانی کنید:
در این تمرین لازم نیست که مطلبی که مطالعه می کنید را متوجه شوید، فقط کافی است چشم شما حرکت سریع را یاد بگیرید. در این روش یک کتاب غیر درسی بردارید و فقط با چشم خط های کتاب را دنبال کنید. لازم نیست که کتاب را مطالعه کنید. سعی کنید در سریع ترین حال ممکن این کار را انجام دهید. هر خط را باید در یک ثانیه از نگاه خود بگذرانید.
روش های گفته شده موجب تقویت عضلات چشم و گسترش حوزه دید می شود. مسلما تندخوان بودن خیلی فراتر از این تمرین ها است اما لازم است که تمرین های آن را با استفاده از کتاب مخصوص آموزش تندخوانی و ویدئوهای آموزشی یاد بگیرید و اجرا کنید. بعد از گذراندن دوره آموزش تندخوانی می توانید سرعت مطالعه خود را بین 3الی 5 برابر کنید که برای آمادگی در دوران امتحانات می تواند بسیار کمک کننده باشد.
فواید تندخوان بودن در شب های امتحان:
اگر این همه تلاش کنیم تا سرعت مطالعه خود را افزایش دهیم چه فایده ای برای امتحانات ما دارد؟ تندخوانی موجب می شود که در دوران امتحانات خود :
- سریع تر مطالعه کنید
- کیفیت مطالعه خود را افزایش دهید
- زمان خود را مدیریت کنید
- با حواس پرتی مقابله کنید
- تمرکز خود را افزایش دهید
- مطالب را چندین مرتبه مرور کنید
- سرعت پردازش اطلاعات در مغز را افزایش دهید.
- حافظه خود را تقویت کنید.
همانطور که مشاهده می کنید، تندخوانی می تواند در شب های امتحان به شما کمک های زیادی کند. پس آن را جدی بگیرید و در اولین فرصت برای تندخوان شدن خود اقدام کنید.
دیدگاهتان را بنویسید