برای افزایش سرعت تست زدن از چه روش هایی استفاده کنیم؟
مطالعه تنها بخشی از یادگیری می باشد. هر چه یک متن و یا مطلب کتاب درسی و یا درسنامه را دقیق و با جزییات مطالعه نمایید؛ باز هم نمی توانید به عمیق ترین و پنهانی ترین لایه های مطالعه دست پیدا کنید. از این رو تست زنی مکمل مطالعه محسوب می شود و تنها عاملی که موجب افزایش یادگیری و تسلط بر مطالب می شود؛ تست زنی می باشد. مثلا فرمول قانون کولن برابر است با ثابت کولن در مقدار بار اول و دوم، تقسیم بر فاصله به توان 2. مطالعه این فرمول زمانی زیادی از دانش آموز نمی گیرد. اما متاسفانه از همین فرمول ساده می توان هزاران مسئله سخت و پیچیده طرح کرد که جز با تستی زنی با هیچ روش دیگری نمی توان به عمق این فرمول پی برد. بنابراین یک دانش آموز و یک داوطلب کنکوری حتما باید تست زنی را در کنار مطالعه خود داشته باشد. به دلیل اهمیت بالای مقوله تست زنی، در این مطلب قصد داریم تا راهکارهای افزایش سرعت تست زدن را به شما آموزش دهیم. برای درک ضرورت و تکنیک های افزایش سرعت تست زنی لطفا تا انتها با ما همراه باشید.
افزایش سرعت تست زنی
تست زنی یکی از قوی ترین آیتم های مطالعه است که موجب رشد و پیشرفت یک دانش آموز در سال کنکور می شود اما نکته حائز اهمیت در این است در این جا نمی خواهم کلیشه ای صحبت کنم. راهکارهای زیادی وجود دارد که به سبک سنتی باعث می شود شما بتوانید سریع تست بزنید اما می خواهم با شما در رابطه با راهکارهای کاربردی افزایش سرعت تست زنی صحبت کنم. اگر به گزارش عملکرد هفتگی دانش آموزان توجه کنید؛ در یک واحد مطالعاتی مثلا 90 دقیقه ای تنها می توانند 15تا 20 تست را کامل و دقیق کار کنند. اگر بخواهند تعداد تست را بالاتر ببرند که خب مسلما کیفیت مطالعه آنها کم می شود و اگر بخواهند با همین روند پیش بروند به تعداد تست هفتگی مناسب نخواهند رسید. از این رو راهکار های افزایش سرعت زنی در کنکور می تواند علاوه بر افزایش تعداد تست در یک واحد مطالعاتی، کیفیت تست زنی و مطالعه را نیز حفظ کند. حال که با ضرورت افزایش سرعت تست زدن، آشنا شدید؛ به سراغ روش های افزایش سرعت تست زنی در کنکور می رسیم.
چه مواردی مانع افزایش سرعت تست زنی کنکور می شود؟
افزایش سرعت تست زنی در کنکور میتواند با گامهای مشخص و تمرینهای منظم دستپذیر باشد. با این حال، موارد مختلفی ممکن است مانع از افزایش سرعت تست زنی شوند. برخی از این موارد عبارتند از:
1. ناتوانی در مفاهیم اساسی:
– عدم تسلط به مفاهیم اساسی و اصول درسی موجب مشکلات در حل سریع و دقیق سوالات میشود. درصورتی که پایههای قوی نداشته باشید، افزایش سرعت تست زنی دشوار میشود.
2. عدم استفاده از تکنیکهای موثر:
– عدم استفاده از تکنیکها و راهکارهای موثر برای حل سریع و دقیق سوالات میتواند افزایش سرعت را کاهش دهد. تسلط بر تکنیکهایی نظیر خواندن سریع سوالات یا ترتیب اجرای آزمون میتواند کمک کند.
3. عدم مدیریت زمان:
– ناتوانی در مدیریت زمان و اختصاص زمان مناسب به هر بخش از آزمون ممکن است باعث تنش و کاهش سرعت تست زنی شود.
4. نداشتن تجربه آزمون:
– عدم تجربه کافی از سبک سوالات و شیوه تست زنی در محیط آزمون ممکن است باعث ناتوانی در افزایش سرعت شود. آشنایی با سوالات گذشته و حل آزمونهای شبیه سازی میتواند کمک کند.
5. فشار روحی و استرس:
– فشار روحی و استرس میتوانند سبب کاهش تمرکز و توانایی تصمیمگیری سریع شوند. مدیریت استرس و آمادهسازی روحی به دلیل بخشی از تمرینات، مطالعه منظم و استراحت مناسب ضروری است.
6. عدم توجه به بازخورد:
– عدم تجسس به بازخورد و اشتباهات گذشته میتواند در اشتباهات تکراری و کاهش سرعت تست زنی تاثیرگذار باشد. بازخورد به صورت منظم و اصلاح نقاط ضعف میتواند به بهبود عملکرد کمک کند.
7. کمبود تمرین:
– عدم تمرین منظم و مداوم در حل سوالات و افزایش سرعت تست زنی میتواند از پیشرفت موثر جلوگیری کند. تمرینات منظم با سوالات گذشته و آزمونهای شبیه سازی میتواند کمک کند.
چگونه سرعت عمل خود را در تست زدن افزایش دهیم؟
این یک سوال بسیار مهم است که مسلما جواب آن می تواند راهگشای مطالعه خیلی از دانش آموزان در دوره دوم دبیرستان باشد. اگر ما در یک واحد مطالعاتی تعداد کمی تست بزنیم و برای هر تست زمان زیادی برای تحلیل و بررسی بذاریم؛ مسلما بخش زیادی از کتاب های کمک آموزشی ما باقی می ماند و کمبود تست هفتگی موجب می شود که تنوع تست های کمی را مشاهده کنید. چرا که هر چه تعداد پاسخ گویی به سوالات چهارگزینه ای بیشتر باشد؛ تسلط بر مفاهیم کتاب درسی و آشنایی با دیدگاه طراح سوال بیشتر می شود و جالب است بدانید بیشتر تست زدن خود موجب افزایش سرعت تست زدن می شود چرا که با سوالات بیشتری مواجه می شوید. از طرف دیگر صرفا پاسخ دادن به یک گزینه و رد شدن از آن نیز صحیح نیست و یک مطالعه بی کیفیت را تشکیل می دهد. مثلا داوطلبی که در یک واحد مطالعاتی می تواند 120 تا تست پاسخ دهد اما در آزمون های خود نتایج خوبی کسب نمی کنند. خب مسلما بررسی و تحلیل و یادگیری یک تست زمان می برد. روش هایی که به شما آموزش می دهیم تا بدانید که چگونه سرعت عمل خود را در تست زدن افزایش دهیم؛ هم موجب افزایش کیفیت مطالعه شما می شود و هم تعداد تست های شما را افزایش می دهد.
1-تست زنی به روش تیپ بندی
این روش یکی از بهترین و سریع ترین روش ها برای افزایش سرعت تست زدن می باشد. تست زنی به روش تیپ بندی برای دروس تمرینی مثل مسائل ریاضی، مسائل فیزیک، مسائل شیمی و مسائل اقتصاد کاربرد دارد. تست زنی به روش تیپ بندی یعنی از یک فرمول به چند شکل می تواند سوال مطرح کند. مثلا از فرمول قانون کولن به چند سبک طراح سوال طراحی کرده است. مثلا تیپ اول این است که بار اول و بار دوم و فاصله را به ما می دهد و خود نیرو را می خواهد. تیپ دوم این است که نیرو و دو بار را به ما می دهد و سپس فاصله را می خواهد؛ تیپ سوم مثلا شامل این است که می گوید اگر بار اول سه برابر بار دوم باشد و فاصله را نیز دوبرابر کنیم؛ نیرو چه تغییری می کند و ..
در دروس تمرینی علت کند بودن سرعت تست زنی در این است که دانش آموز درهم تست می زند و همین باعث می شود که مدل تست اول با دومی و سومی و .. یکی نباشد و برای هر کدام لازم باشد که زمان زیادی قرار دهد تا هر کدام را یاد بگیرد و در آخر هم در جلسه آزمون سبک سوال را اشتباه کند و نیاز به کلی زمان برای فکر کردن به راه حل داشته باشد.
در صورتی که در تیپ بندی وقتی تیپ اول را شناسایی کردی باید در کتاب کمک آموزشی خودت هر تستی در ارتباط با تیپ اول می باشد را پیدا کنی و حل کنی و وقتی به خوبی مسلط شدی به سراغ تیپ دوم بروی. مثلا وقتی شما در تیپ اول تست زنی حدودا 5 دقیقه زمان بگذارید اما به خوبی آن سبک تست را یاد بگیرید؛ حل تست بعدی که از همان تیپ است؛ چون کاملا به آن تسلط داری کمتر از 1 دقیقه زمان نیاز دارد. تست زنی به روش تیپ بندی علاوه بر افزایش سرعت تست زدن شما موجب افزایش تسلط بر مطالب و دسته بندی مطالب نیز می شود. استفاده از روش تیپ بندی در مرحله تست آموزشی توصیه می شود.
2- تست زنی به روش بسته ای
خیلی از داوطلبان کنکور حتی در زمان تست تحلیلی نیز تک تک به بررسی تست های می پردازند. اینکار زمان خیلی از دانش آموز می گیرد و موجب کاهش تعداد تست ها در یک واحد مطالعاتی می شود. بنابراین بعد از گذراندن مرحله اول تست زنی و تلسط بر انواع تیپ تست ها، حال باید به صورت بسته ای تست بزنید. تست زنی به روش بسته ای یعنی چند تست را به صورت یکجا پاسخ دهید و سپس به تحلیل و بررسی آنها بپردازید. بهترین تعداد برای تست زنی بسته ای، بسته های 5عددی می باشد. استفاده از روش بسته ای در تست زنی به سبک تحلیلی به دانش آموزان توصیه می شود.
3-تست زنی به شیوه زماندار
روش سوم افزایش سرعت تست زنی در کنکور، تست زنی به شیوه زماندار است. این مرحله زمانی باید اتفاق بیفتد که به خوبی بر یک مطلب تسلط پیدا کرده اید. حال وقت آن است که از خودتان یک آزمون بگیرید. بهتر است تعداد سوالات آزمون شما با تعداد سوالات آزمون اصلی برابر باشد و همان زمان را به خود اختصاص دهید. مثلا برای درس زیست شناسی 50 سوال در 50 دقیقه و سپس حدودا 10 دقیقه به خود فرصت تحلیل و رفع اشکال بدهید و دوباره یک آزمون دیگر از همان مباحث از خود بگیرید و درصد های خود را مقایسه کنید با این سبک می توانید در یک واحد 2 ساعته زیست حدودا 100 تست را پاسخ دهید و تحلیل کنید.
4-افزایش تست های آموزشی
با افزایش ساعت مطالعه می توانید تعداد تست های آموزشی خود را افزایش دهید. هر چه بیشتر تست بزنید سرعت شما در تست زنی بالاتر می رود چرا که سبک های متفاوتی از یک مسئله را حل می کنید. برای افزایش تست های آموزشی بهتر است با یک برنامه ریزی پیش بروید و حتما درکنار مطالعه خود تست بزنید. مثلا در یک واحد 90 دقیقه ای، 45 دقیقه آن را به مطالعه اختصاص دهید و 45 دقیقه بعدی از همان مبحثی که مطالعه کرده اید؛ تست بزنید. اما متاسفانه خیلی از داوطلبان تمامی زمان یک واحد درسی خود را به مطالعه اختصاص می دهند تا کاملا بر آن مطلب مسلط شوند. اما در زمان مطالعه یادگیری 30% کافی است و سعی کنید افزایش یادگیری و تسلط با تست باشد. بنابراین حتما در هر واحد مطالعاتی خود تست بزنید تا تست های آموزشی شما افزایش یابد وبه تبع آن سرعت تست زنی در کنکور نیز زیاد شود.
5-تست زدن بلافاصله بعد از مطالعه
ما به این روش تست زنی آموزشی می گوییم هر دانش آموزی باید در هفته همانطور که در بالا نیز اشاره کردیم بین 1500 تا 2000 تست آموزشی از مباحث گوناگون حل کند . اما نکته حائز اهمیت در این است که در تست آموزشی زمان اصلا مطرح نیست و فقط یادگیری و تثبیت مطالب از اهمیت فراوان برخوردار است اگر در تست آموزشی از روش تیپ بندی استفاده نمایید؛ سرعت تست زدن شما افزایش می یابد. بنابراین تست زدن بلافاصله بعد از مطالعه را جدی بگیرید.
6-استفاده از روش های حل سریع اعداد
یکی از بهترین و سریع ترین و کوتاه ترین راه حل ها برای افزایش سرعت تست زدن، استفاده از روش های محاسبات سریع اعداد در درس ریاضی و فیزیک و شیمی و اقتصاد است .معمولا سرعت تست زنی دانش آموزان در دروس خواندنی مثل زیست شناسی، بخش های خواندنی شیمی و یا دروس خواندنی رشته انسانی، بیشتر است اما کاهش سرعت پاسخ گویی به سوالات در مسائل بیشتر به چشم می خورد. راه حل های طولانی و اعداد بزرگ و اعشاری، همه و همه موجب زمان بر تر شدن یک سوال می شود. حال یکی از روش های افزایش سرعت تست زنی در کنکور، آموزش روش های حل سریع مسئله است.
محاسبات سریع ریاضیات و تکنیک های آن به شما کمک می کند که بتوانید بدون حتی کوچکترین حفظ کردن مباحثی تست ها را به راحتی حل کنید . حل محاسبات هر تست اگر بخواهد به روشی معمولی پیش برود حداقل و در بهترین حالت ممکن 60 ثانیه زمان می برد اما اگر بخواهید از تکنیک های محاسبات سریع استفاده کنید در کمتر از 20 ثانیه آن تست را حل می کنید .
یادگیری هر مهارت جدیدی نیاز به تکرار و تمرین و صبوری دارد. شش راه حل ارائه شده در این مقاله قطعا می تواند به افزایش سرعت تست زدن شما در آزمون ها و کنکور کمک کند. فقط کافی است که با دقت همه آنها را اجرا کنید. یادتان باشد که تست زدن یک رکن مهم در یادگیری و تسلط بر مفاهیم کتاب درسی می باشد. بنابراین حتما در برنامه ریزی های هفتگی و روزانه خود برای آن زمان اختصاص دهید.
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
من میخوام دوره رو ثبت نام کنم تا کی تخفیف هستش؟؟؟