روش های جالب محاسبات سریع ریاضی در کنکور
داوطلبان آزمون سراسری در درک مفاهیم ریاضی و فیزیک و شیمی مشکل خاصی ندارند؛ مشکل از جایی شروع می شود که مسئله را نوشتید و به جایی رسیدید که حالا باید جواب نهایی را به دست بیاورید و طراح سوال زیرکانه پاسخ های تله را هم در گزینه ها قرار داده است و تو قرار است در کمتر از یک دقیقه در وقت استاندارد کنکور به این سوال پاسخ بدهی و کلی عدد عجیب و غریب و اعشار و… رو در هم ضرب و تقسیم و جمع وتفریق بکنی . اما اگر تکنیک های محاسبات سریع ریاضی در کنکور رو بلد باشی میتونید خیلی بهتر عمل کنید.در اصل برای حل یک مسئله باید چند مسیر را پشت سر بگذارید؛ مسیر اول باید خود مسئله خوانده شود و سپس درک شود و در مسیر بعدی باید راه حل مسئله از حافظه بلند مدت شما به حافظه کوتاه مدت انتقال داده شود و سپس شروع به حل مسئله کنید و در مرحله آخر نیز باید اعداد را در هم ضرب و تقسیم و جمع و تفریق کنید و به یک عدد نهایی دست پیدا کنید که کوچک ترین بی دقتی موجب می شود که جواب مسئله را اشتباه به دست آورید. چرا که طراح سوال کاملا واقف است که داوطلب در کدام مرحله می تواند دچار اشتباه شود و همان گزینه را در میان گزینه ها قرار می دهد. بنابراین جایی برای اشتباه وجود ندارد. و صرفا با تکنیک ها و روش های سریع محاسبات ریاضی می توانید یک مسئله را در زمان استاندارد حل کنید و به جواب صحیح برسید.
تکنیک های سریع محاسبات ریاضی
در حل یک مسئله شما با جمع و یا تفریق اعداد از هم سر و کار دارید و یا با کسر هایی مواجه هستید که باید در هم ضرب شوند و یا بر هم تقسیم شوند. اعدادی که در مسائل به کار می رود نیز اعداد بزرگی است که شامل اعداد اعشاری هم می شود. خیلی از داوطلبان آزمون سراسری و حتی دانش آموزان در امتحان های مدرسه و امتحان های پایان ترم دچار کمبود زمان می شوند چرا که باید از روش های قدیمی که در دوران ابتدایی آموخته اند؛ مسئله را حل کنند. اما در چند سال اخیر تکنیک های سریع محاسبات ریاضی به کمک دانش آموزان و داوطلبان کنکوری آمده است که به آنها کمک می کند که بتوانند سریع تر و از راه های میان بر به جواب صحیح دست پیدا کنند. در این مطلب نیز سعی داریم تا روش های محاسبات سریع را به شما آموزش دهیم و با آموزش های محاسبات سریع کنکور به حل دقیق و سریع مسائل شما در دروس ریاضی و فیزیک و اقتصاد کمک کنیم.
روش های محاسبات سریع
همانطور که در بالا راجع به اهمیت و ضرورت یادگیری تکنیک های سریع محاسبات ریاضی، توضیح دادیم در ادامه قصد داریم تا برخی از پر طرفدار ترین و پر کاربرد ترین روش های محاسبات سریع را نیز به شما آموزش دهیم تا بتوانید در حل مسائل از آنها استفاده نمایید. معمولا آموزش محاسبات سریع از پایه با تکنیک های ضرب 5و 25 و11 می باشد که در مقاله ضرب سریع تمامی آنها را توضیح داده ایم .اما روش های محاسبات سریع برای کنکور، پیشرفته تر از این ضرب های کوچک و ساده است.
آموزش محاسبات اولیه لازم است چرا که در مسائل از آنها نیز استفاده می شود اما نباید روش های محاسبات سریع به همان ها محدود شود. بلکه روش های پیشرفته محاسبات ذهنی کنکور را نیز به شما آموزش می دهیم. این روش ها حتی اگر طراح سوال به شکلی سوال را طراحی کرده باشد که با روش های ساده و ابتدایی قابل حل نباشد؛ اما روش های محاسبات سریع دکتر پرتوی برای هر مسئله ای، تاکید می کنم برای هر مسئله ای که طراحی شده باشد؛ قابل استفاده است.
1-همنهشتی به پیمانه 10
این روش با رعایت دو شرط یکی از سریع ترین و جالب ترین تکنیک های محاسبات سریع ریاضی کنکور است. در این روش ما با هیچ یک از اعداد در مسئله کاری نداریم. بلکه فقط با یکان اعداد کار داریم. بنابراین دو شرط آن شامل :1-در گزینه ها یکان تکراری نداشته باشیم. یعنی مثلا گزینه 122 و 432 نداشته باشیم که یکان هر دو گزینه عدد 2باشد. هر چهار گزینه باید یکان های متفاوت داشته باشند 2- و در صورت سوال یکان 5 نداشته باشیم. اگر این دو شرط در یک مسئله رعایت شود به راحتی با روش همنهشتی به پیمانه 10، مسئله در 5 ثانیه قابل حل شدن می باشد. چرا که فقط یکان اعداد را در هم ضرب می کنیم تا جایی که دیگر قابل ساده شدن نباشد و سپس یکان باقی مانده سوال باید با یکان گزینه مورد نظر برابر باشد. برای آموزش محاسبات سریع کنکور همنهشتی به پیمانه 10 حتما ویدئو زیر را کامل مشاهده کنید و سپس تمریناتی که برای شما قرار داده ایم را کامل و دقیق حل کنید.
روش های محاسبات سریع برای کنکور
آموزش محاسبات سریع کنکور
روش حل شماره 1 :
این روش حل در سایت های گوناگون و توسط دبیران شیمی مطرح می شود که طولانی و زمان بر است و نیاز است تا هر کدام از داده های را در هم ضرب و تقسیم کنید تا به جواب صحیح برسید. در ابتدا به صورت کامل و دقیق از این روش استفاده کنید اما یادتان باشد که زمان سنج خود را روشن کنید و زمان حل این مسئله را محاسبه کنید.
(2×22/4) ÷(11/2×18)در این مرحله در ابتدا باید عدد 18 را در عدد 112 ضرب کنید که خود خیلی زمان بر است و سپس بر عدد 44/8 تقسیم کنید جواب نهایی عدد 4/5 می باشد. برای رسیدن به جواب این مرحله حدودا 40 ثانیه باید زمان صرف کنید.
حال عدد 4/5 مرحله قبل را باید در عدد 5 ضرب کنیم چرا که جرم مولی اب مساوی شد با 4/5 و حال باید این عددبا عدد 5 ضرب شود که اجرای یک تقسیم ساده حدودا 10 ثانیه زمان نیاز دارد . بنابراین تا به اینجا 55 ثانیه زمان برای حل این سوال نیاز داشتید. جواب این مرحله نیز به جواب 22/5 می رسیم.
حال مرحله سوم شامل یک ضرب و تقسیم طولانی است که عبارتست از : (18)÷(60×22/5) که خب این مرحله نیز حدودا به 30 الی 40 ثانیه زمان نیاز دارد. بنابراین مطالعه و درک و حل یک مسئله ساده شیمی حدودا به 2الی 3 دقیقه زمان با تمرکز و دقت نیاز دارد. اما حال همین مسئله را از روش های محاسبات سریع برای کنکور حل می کنیم که در 30 ثانیه می توان جواب نهایی مسئله را به دست آورد و جواب بخش سوم این مسئله عدد 75 است که تازه با گذراندن تمامی این مراحل جواب بخش اول مسئله را به دست اورده ایم.
روش حل شماره 2 :
روش حل شماره 2 استفاده از محاسبات سریع ریاضی کنکور است که می تواند در 20 الی 30 ثانیه شما را به نتیجه برساند. که باید به روش زیر آن را بنویسیم.
با استفاده از روش آموزش محاسبات سریع کنکور که در کامل ترین دوره محاسبات دکتر پرتوی، آموزش داده ایم شما می توانید مسئله را به این صورت بنویسید و سپس به راحتی با استفاده از تکنیک های محاسبات سریع برای کنکور آن را حل کنید. در ابتدا عدد 18 در صورت و مخرج با هم ساده می شوند در صورتی که در روش قدیمی در هر مرحله باید ضرب و یا تقسیم 18 را انجام می دادیم. در مرحله بعدی 22/4 با 11/2 در صورت ساده می شود که عدد 2 در مخرج باقی می ماند. بنابراین در صورت عدد 60 و 5 را داریم که با ضرب سریع 5 آن را به راحتی به دست می آوریم.
زمانی که هر عدد در عدد 5 ضرب می شود یعنی در عدد 10 به روی 2 ضرب می شود چرا که عدد 5 برابر است با تقسیم عدد 10 بر 2 بنابراین به جای استفاده از روش سنتی چهارم ابتدایی در ابتدا یک صفر جلوی عدد بگذارید که حاصل ضرب 10 می شود و سپس عدد را نصف کنید. یعنی 60×5 می شود 600 تقسیم بر 2 که می شود 300.این از عدد صورت حال در مخرج 2×2 داریم که می شود 4 بنابراین یکبار عدد 300تقسیم بر 2 که می شود 150 و یکبار دیگر که می شود 75 .بنابراین در کمتر از حتی 20 ثانیه به جواب مرحله اول دست پیدا کردید.
دیدگاهتان را بنویسید